9/2/09

ATENCIÓ A ALUMNAT NOUVINGUT

Us deixo una guia pràctica d’acollida lingüística. És una eina adreçada a professors, educadors socials, voluntariat, tècnics de l’administració pública i, en general, a totes aquelles persones vinculades amb l’acollida de la població nouvinguda. La guia vol oferir reflexions i alguns recursos pràctics per fomentar l’ús de la llengua catalana en la tasca d’acompanyament i d’inclusió social de les persones nouvingudes, especialment els infants i joves en edat escolar, i les seves famílies.

També us deixo un document on trobareu tota una sèrie d'estratègies que, com a mestres, ens poden servir al moment d'interaccionar amb aquests infants dins les nostres aules.

http://www.mediafire.com/file/q2jwznnuuyk/ESTRATEGIES D'INTERVENCIO.doc


I, per últim, he penjat una programació de llengua catalana per a alumnat nouvingut. Aquesta programació es va elaborar partir del llibre Nivell llindar per a escolars de 8 a 14 anys1, publicat pel Departament d'Ensenyament l’any 1995.
Tal com s’esmenta en la presentació de la publicació, el Nivell llindar per a escolars de 8 a 14 anys fixa els objectius i els continguts generals per poder dissenyar programacions de català per a alumnes no-catalanoparlants partint d’un enfocament comunicatiu de la llengua i recollint els principis de diversos treballs europeus anteriors. Vol ser un instrument vàlid per a l’elaboració de cursos i mètodes didàctics, i per a la planificació per part dels ensenyants d’unitats de programació i de disseny d’eines d’avaluació.

http://www.mediafire.com/file/y1oenenzrmo/PROGRAMACIO CATALA NOUVINGUTS.pdf

Espero que tot plegat (a "algo") us sigui útil!
Fins aviat!