20/2/09

CONTES I MÉS PER L'EDUCACIÓ EMOCIONAL

Personalment, m'agrada molt treballar l'educació emocional amb els infants. Penso que cada vegada es fa més necessària la nostra intervenció "planificada" dins d'aquest àmbit.
El curs passat, al nostre centre, varem començar a plantejar-nos aquesta feina d'una manera més estructurada per tal de tenir clar què treballar i com fer-ho. Varem dur a terme moltes activitats que, en tenir més temps, espero poder compartir-les amb tots vosaltres però, per començar, us deixo un llistat de llibres útils que tenien a veure amb aquest tema. N'hi ha que són contes per emplear amb els nins i nines i n'hi ha que són de consulta per nosaltres, per donar-nos idees i fer-nos reflexionar.

Amistat:
- La zebra Camil.la. Marisa Nuñez
- Els bons amics. Francesc Salva.

Por:
- De què té por el ratolí?. Emily Gravett
- Allà on viuen els monstres. Maurice Sendak

Amor - Felicitat:
- T'estimaré sempre, petitó. Debi Gliori.
- De vegades. Emma Dodd.
- Les paraules dolces. Carl Norac, Claude Dubois.
- La felicitat té gust de mel. Giles Andreade.

Tristesa:
- El peix irisat. Marcus Pfister.

Ràbia:
- El rei amb orelles de cavall (també es pot treballar la vergonya...). Eric Maddern.

Tots:
- ¿Vegetal como sientes?. Saxton Freymann y Joost Elffers
- Els sentiments d'en Fèlix. Didier Lévy.

Per nosaltres:
- Què són els sentiments?. Oscar Brenifier.
- Sentir y crecer. El crecimiento emocional en la infancia. Sílvia Palou.

Malgrat els he classificat d'aquesta manera hi ha contes amb els que es poden treballar diferents emocions. Espero ampliar aquest llistat (demanaré a les meves companyes de primer cicle, que en tenen un bon grapat a les seves aules!). Us deixo també aquest enllaç al bloc Educació Emocional: una filosofia de vida on trobareu moltes més referències sobre el tema.

Fins aviat!

1 comentari:

www.conteseducacioemocional.com ha dit...

Només vull informar-vos de l'aparició d'una nova col·lecció de contes d'educació emocional i autoconeixement infantil. Són contes amb activitats, perquè els nens i nenes integrin fàcilment els missatges alhora que es diverteixen. Són en format digital i es poden imprimir a casa o a l'escola. Espero que aquesta informació us resulti d'utilitat.