24/2/09

RECURSOS EDUCACIÓ EMOCIONAL

Antropologia sobre la mort i el dol.

Es tracta d'una llicència per estudis de na Conxita Larrull i Bertrán (04-05). En parla sobre la mort, com l’afrontem, el procés de dol, la pedagogia de la finitud i la mort, el món de les emocions i el paper de l’escola. El document acaba amb unes activitats per a tots els cicles que serveixen per acostar el tema de la mort, la finitud i les emocions als nens.

Habilitats socials i educació en valors des de l'acció tutorial.
Anna Carpena.
Aquest projecte que he penjat, com diu a la introducció, s’estructura en quatre capítols: Autoestima, Emocions i Sentiments, Empatia i Resolució Positiva de Conflictes. Cada capítol amb un apartat teòric i de reflexió i un altre pràctic amb propostes concretes d’intervenció presentades en forma d’activitats lúdiques així com de recursos apropiats. En aquests quatre apartats es tracten els temes que es poden considerar bàsics per a un programa de competència social.

Proposta d'interacció en l'escola Estel-Guinardó (annex 1 - annex 2 - annex 3)
Tot un projecte de l'escola CEIP Estel-Guinardó relacionat amb el tema de l'educació emocional. N'hi trobareu informació per reflexionar així com tota una sèrie de proposta d'activitats pels infants (d'infantil i de primària). Inclou fotos de les èxperiències dutes a terme a la seva escola (són 3 annexes).

Fins aviat!!

(Per davallar-vos els documents cliqueu al títol).