7/4/09

UN COLOR NOU

"Un color nou" és una sèrie cultural que tracta sobre l'art però partint de la percepció que hi provoca a la mirada de cinc grups de nins i nines, d'entre 6 i 11 anys, de cinc llocs diferents (Equador, Burkina Faso, Marroc, Catalunya i Xina). Al programa, d'una banda, els infants manifesten la seva opinió sobre diferents obres cabdals de l'art mundial i, al mateix temps, segueix el procés de creació d'una obra elaborada conjuntament per tots ells (utilitzant les mateixes tècniques i materials). Els artistes presents a la sèrie són, entre d'altres: Frida Kahlo, Wassily Kandinsky (Rússia), Henri Matisse (França), Pablo Ruiz Picasso (Espanya), Mark Rothko (Estats Units), Giuseppe Arcimboldo (Itàlia), René Magritte (Bèlgica), ...
De moment, hi ha dos programes (Déjeuner sur l'herbe", de Yue Minjun i "Noia davant del mirall", de Pablo Ruiz Picasso). Us deixo els enllaços!

1.- "Déjeuner sur l'herbe", de Yue Minjun

2.-"Noia davant el mirall". Picasso

Al pròxim programa, que s'emetrà avui 7 d'abril a les 21:25 pel Canal 33, s'analitzarà l'obra pictòrica "La tristesa del rei", de Henri Matisse. Jo el penso veure, i tu? (també està programat que el repeteixin demà 8 d'abril a les 13:35 al mateix canal)

Fins aviat!

1 comentari:

Sther ha dit...

Com estem de vacances, el veurem!
Tens una "llimonada" al meu blog, si et ve de gust ;)
Una abraçada.