28/3/09

MÉS APLICACIONS INTERESSANTS DEL JCLIC

Aventura't amb l'ortografia. NIVELL 1. NIVELL 2. NIVELL 3:

És un material graduat per a tres nivells de dificultat, amb deu unitats per a cada nivell que es pot utilitzar en línia des de l'edu365.cat. Cada unitat didàctica s'inicia amb la lectura per escrit i amb suport àudio d'un conte, una narració, una instrucció, un poema... tot seguit presenta diverses tipologies d'exercicis que comproven la comprensió oral i escrita del text escoltat i llegit, també hi trobem activitats per a l'ampliació del lèxic, deducció de normes ortogràfiques, exercitacions per fixar l'ortografia de paraules i sintaxi i finalitza amb activitats d'avaluació dels objectius de la unitat.

Treballem les síl.labes:

Projecte de llengua catalana d'en Juanjo Martínez per a cicle mitjà de primària per a reforçar:

 • la separació sil·làbica
 • la separació de dígrafs
 • la identificació de la síl·laba tònica d'una paraula

Clic d'anglès:

Un altre projecte de na Mercedes Rivera Pérez. Es tracta d'una aplicació per treballar el vocabulari d'anglès de primer cicle d'educació primària. Les activitats estan estructurades en 7 parts, sis unitats didàctiques i una de repàs. A cada grup hi ha diferents activitats:

 • Identificació del vocabulari
 • Relació veu-imatge
 • Memory auditiu
 • Escriptura de paraules
 • Ordenar paraules
 • Possibilitat d'escoltar, gravar i reproduir les paraules
 • Activitats de repàs

Continuarà...

PRIMERES LECTURES

Na Mercedes Rivera ens ofereix aquest conjunt d'activitats per a l'aprenentatge de la lectura a educació infantil i primer cicle d'educació primària. Hi ha definides 4 tipus d'activitats: ordenar frases, escolta, grava i compara, definir objectes i memori. Allà va!

CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA AL JCLIC

La consciència fonològica és la sensibilitat o la consciència explícita de l'estructura fonològica de les paraules en una llengua. Concretament, implica l'habilitat per notar, pensar o manipular els sons individuals en les paraules. Aquest projecte de na Mercedes Rivera Pérez consta de tres nivells de dificultat per treballar la consciència fonològica.

 1. Nivell 1: una sola paraula i dos dibuixos. Hi ha un so que diferència les dues imatges (pi- pa...). Cal clicar la imatge correcta per sentir la veu.
 2. Nivell 2: dues paraules i dos dibuixos, cal clicar les imatges per sentir la veu i relacionar amb el text correcte.
 3. Nivell 3: tres paraules i tres dibuixos, cal clicar les imatges per sentir la veu i relacionar amb el text correcte.

Està dirigit a alumnes n'infantil i primària. Molt útil!!

Fins aviat!

MÉS CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA

Si clicau aquí trobareu un conjunt de materials per treballar la consciència fonològica, pensats per a ser utilitzats amb alumnes d'Educació Infantil, 1er. cicle d'Educació Primària, alumnes amb trastorn de llenguatge i altres...


Fins aviat!

CREDA LLEIDA

Us deixo l'enllaç d'aquest centre de recursos educatius (CREDA-LLEIDA)on trobareu tot un seguit de materials interessants. A la pestanya de l'esquerra (MATERIALS ) podreu triar entre: informació general, parla, llenguatge i observació-avaluació.
Jo cercava materials de consciència fonològica i aquí us deixo l'enllaç directe on trobareu oques, activitats de jclic, presentacions power-point, etc per treballar aquells sons que creen més dificultats als nostres infants.

De totes maneres, recomano "passejar" un poquet més per la pàgina, val la pena!

Fins aviat!

PER APRENDRE JUGANT!

En aquesta pàgina web trobareu molts jocs pels infants. Es pot triar l'idioma. Té diferents apartats: 1. Jocs: Hi trobareu jocs musicals, de memòria, d'observació, de matemàtiques, de creativitat, etc.
 2. Aprén a dibuixar: Dona pautes per dibuixar diferents animals, objectes, etc.
 3. Manualitats: Moltes idees per fer petites manualitats.
 4. Contes: Per mirar i escoltar.
 5. Fitxes educatives: Trobarem paquets de fitxes imprimibles de llengua, matemàtiques i habilitat.
 6. Aprén a dibuixar els números: Treballa la grafia dels números.
 7. Aprén a dibuixar les lletres: Aquí es treballa la grafia de les lletres.
 8. Comprensió oral i escrita: Per llegir contes i, després, respondre unes preguntes sobre el mateix.
Fins aviat!

25/3/09

DE TOT AMB FLASH!

Us deixo l'enllaç del Racó del Flash. Hi trobareu aplicacions: projectes realitzats per professorat participant en cursos de formació, aplicacions interactives multimèdia, materials de simulació, d'experimentació, de descobriment, etc, així com generadors d'activitats, i enllaços a cursos de formació i tutorials per a l'aprenentatge de l'entorn, entre d'altres. Una mica de tot, vaja!


Fins aviat!

18/3/09

SOM ARTICTES!

Al bloc " Mirades" (que us recomano visitar perquè trobareu molts "tresors") na Teresa ha donat l'enllaç d'un nou bloc seu on vol, com diu ella, "vol acostar als nens i nenes a alguns artistes a través de les TICs". Ha fet un recull de recursos i jocs així com també ens ofereix activitats a fer. Val la pena!!!Fins aviat!

17/3/09

RECURSOS EDUCACIÓ EMOCIONAL

Avui a l'escola hem xerrat (i molt!) de la importància del treball d'educació emocional a les nostres aules. Si bé és necessària la presència d'aquest treball a TOTES les aules (per moltíssims motius) resulta IMPRESCINDIBLE en aquelles aules on ens trobam problemes quant a les relacions que s'estableixen entre els nostres infants o, el que trob més preocupant, quant a la "no existència" de la cohesió de grup (o pitjor, l'absència del "sentiment de grup", com a tal). Per aquest motiu, m'he proposat anar fent un recull de tot el que vagi trobant i m'agradaria dedicar un esment especial a aquesta temàtica al bloc.

Ja us havia donat l'enllaç d'aquest centre de recursos però, com que hi ha tant per mirar, he pensat destacar-vos tota la documentació i tots els recursos que ofereix al voltant d'aquest tema. Us deixo l'enllaç directe on trobareu llicències d'estudi, ponències, articles i més. Espero que us sigui útil!

Per cert, si qualqú vol fer-me arribar propostes, idees, materials o recursos interessants podeu deixar un comentari o enviar-me un correu (al meu perfil, el trobareu). Moltes gràcies!,

PROGRAMAR PER COMPETÈNCIES

N'Àngels ens ha recordat a "Racons de colors" aquesta pàgina "De mestre a mestre". Hi trobarem recursos per poder dur a terme aquesta feina. L'he trobat molt útil i, per això, aquí en faig difusió.


Fins aviat!

15/3/09

EL CONTE DE LA TALPETA

Aquí teniu una animació del conte "La talpeta que volia saber qui li havia fet alló en el cap". Està en alemany, però trobo que és un recurs que podem aprofitar dins l'aula al moment de treballar els contes.Trobat al bloc: Pescant idees. Educació Infantil 0-6

ART DEL SEGLE XX A L'ESCOLA

Al bloc "TIC,LLAPIS I PAPER" que us recomano visitar per la quantitat de recursos que hi trobareu, m'he topat amb una entrada que ens parla d'aquesta web "L'Art del segle XX a l'escola". M'ha semblat interessant ja que ens ofereix una sèrie de propostes didàctiques per a treballar a l'Àrea de Llenguatge Plàstic a Educació Infantil i a l'Àrea de Visual i Plàstica a Primària. Espero que us agradi!

Fins aviat!

CENTRE DE RECURSOS DEL VALLÉS OCCIDENTAL

A la pàgina web del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental IV - Sant Cugat podem trobar moltíssims recursos. He triat aquests dos enllaços, que m'han semblat interessants.

El primer és un enllaç a un espai on trobarem tot un seguit de material relacionat amb la mediació escolar (jocs, llibres, recursos on-line, experiències a centres, etc).

L'altre enllaç és un recull de recursos sobre la pedagogia de la vida i la mort. Hi trobarem materials, orientacions i enllaços per tractar el tema amb els nostres infants. En una entrada anterior (recursos educació emocional) ja havia introduit aquest tema; aquesta entrada podria ser, doncs, una continuació.


Fins aviat!

10/3/09

PER JUGAR AMB EUROS!

Aquí teniu una aplicació per jugar amb els euros. Es treballa el reconeixement de monedes i bitllets, la compra i els canvis, entre d'altres aspectes. Espero que us sigui útil!


Fins aviat!

CREENA NAVARRA

Us deixo l'enllaç d'aquesta web. És del centre de recursos d'educació especial de Navarra. Podem trobar des de programari lliure, com a llibres interessants en format pdf, enllaços a blocs amb recursos, etc.

Val la pena fer-li una ullada ja que tot i que és una pàgina de recursos d'educació especial, evidentment, els podem emplear dins l'aula per tal que els aprofitin tots els nostres infants.

Fins aviat!

3/3/09

ESTRUCTURACIÓ TEMPS

Per si us serveix per donar-vos idees o, simplement, per mostrar-vos com ho fem nosaltres aquí teniu una presentació amb unes imatges del material que hem elaborat enguany na Magdalena, tutora de primer de primària (moltes gràcies!) i jo per treballar l'estructuració del temps a l'aula (anticipació de feines i treball de la data). Us explico:
MATERIAL HORARI: Varem trobar necessari que, a l'horari del grup-classe, s'empleassim els mateixos referents visuals que els que havíem previst per l'horari personal del nin (per reforçar el significat i, sobretot, per evitar confusions). En cas que hi hagi fets extraordinaris (sortides, festes, etc) també s'anticipen als dos horaris amb el pictograma (o imatge) pertinent.
MATERIAL DATA: A la classe es treballa diàriament la data (hi ha un encarregat setmanal). Ell la treballa també diàriament (cerca les etiquetes del dia, mes...les col.loca i ho aferra a un lloc visible de la seva taula, per quan l'hagi de "consultar").
En tenir més temps, penjaré d'altres adaptacions que hem anat fent enguany.
Espero que us sigui útil! Si teniu dubtes, m'ho demanau!

Fins aviat!

1/3/09

EN JOAN MIRÓ AL BUBBLESHARE

Bubbleshare és una web que permet organitzar les nostres fotografies en línea de manera molt senzilla; a més permet crear àlbums per compartir i permetre l'accés a tothom. Passejant una mica, he trobat aquesta presentació d'en Joan Miró que m'agradat i aquí us la deixo. Si necessitau presentacions animades de fotografies, no dubteu en cercar en aquesta web ja que podem trobar-ne de molt interessants.


BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

Fins aviat!

"LOS 100 LENGUAJES DEL NIÑO"

Aprofitant que, com a activitat del curs sobre els blocs que estic fent he de penjar un vídeo, he decidit tornar a recordar aquest "Los 100 lenguajes del niño". Val la pena!

"El niño tiene 100 lenguas....pero le roban noventa y nueve".
Loris MalaguzziFins aviat!