20/4/09

CONTE SPC SANT JORDI

Com ja havia comentat a una entrada anterior, aqui us deixo el conte de "La Llegenda de Sant Jordi", en format word i recolçat amb els pictogrames de SPC. Espero que us sigui útil!

I, en aquest enllaç, teniu l'activitat d'edu 395 d'on el vaig treure (ofereix la possibilitat d'escoltar el conte).

http://www.edu365.cat/primaria/contes/contes_spc/jordi/index.htm

Fins aviat!

16/4/09

JOVES IL.LUSTRADORS

Cercant per internet altres coses he fet això que feim molts (botar d'una pàgina a un altre) i m'he "topat" amb el bloc d'aquesta il.lustradora. M'han agradat molt les seves creacions així que us recomano que el visiteu! He penjat a la barra lateral una seva, sobre la llegenda de Sant Jordi. Espero que us agradi!

També té il.lustracions penjades al Flickr, en aquest enllaç:

http://www.flickr.com/photos/azure_doll/sets/72157600301212316/

Fins aviat!

15/4/09

CENTRE RECURSOS MATEMÀTIQUES

Us deixo l'enllaç del Creamat (centre de recursos per ensenyar i aprendre matemàtiques). Com diu a la pàgina web la finalitat del creamat és"la de facilitar recursos als centres educatius i al professorat de les diferents etapes educatives no universitàries per aconseguir un millor assoliment i desenvolupament de les competències dels alumnes en l’àmbit matemàtic". És un punt de trobada i de reflexió on trobarem materials, bibliografia, experiències, presentacions així com cursos, jornades, etc. M'ha agradat!

COMPETÈNCIA MATEMÀTICA

Ja fa dies que volia penjar aquesta presentació de na Núria Guitart que tracta sobre l'aprenentatge de les matemàtiques per competències. Em va agradar molt i, per això, aqui el teniu!

12/4/09

PER QUÈ L' EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL A LES ESCOLES

Sovint passejo pel bloc de na Tere Abellán, Educació Emocional: una filosofia de vida, i no deixo de trobar petits "tresors". Un dia de pluja com avui, he estat llegint alguns dels articles que na Tere ens deixa per pensar, per aprendre, per reflexionar.... per crèixer! M'ha agradat molt aquest i per això us deixo l'enllaç.

http://blocs.xtec.cat/emocionat/archives/138

És la introducció de un projecte de final de carrera que va elaborar na Tere i que pretenia incorporar l'educació emocional al cicle infantil (La introducció de l’educació emocional a P-4). Tot i que només és la introducció recull de manera fantàstica la resposta a la pregunta del títol. Esperam que aviat ens adjunti tot el projecte, ja que segur serà força interessant. Fins aviat!

8/4/09

RECULL DE RECURSOS WEB

He trobat al bloc "Baules de color" (visitau-lo, perquè val la pena) aquest recull de recursos web on trobarem un munt de jocs i activitats per als nostres infants. Aquest document el van elaborar un grup d'alumnes d'un curs telemàtic. L'he trobat molt útil! Aquí el deixo!!

Fins aviat!

CONTE SPC EN FORMAT WORD

Aquí us deixo un document que he utilitzat darrerament a Educació Infantil. És el conte d'en Tabalet (el mateix que trobarem a edu365). Està en format word, per tant, es pot imprimir, plastificar i deixar-lo a la biblioteca d'aula. També he preparat el de "La Llegenda de Sant Jordi"; intentaré penjar-lo els pròxims dies. Espero que us siguin útils!!

Si disposau d'ordinador a les aules, us deixo l'enllaç directe on trobareu els diferents contes on-line (alguns d'ells també tenen activitats per fer).

Fins aviat!

7/4/09

MOLTES, MOLTES GRÀCIES!!!



"Olha que blog Maneiro", rebut per TIC, LLAPIS I PAPER. Us el recomano!
"Limonada", rebut per Pescant idees. Un altre bloc fantàstic
Aqui penjo els dos premis que m'han fet arribar dues companyes! És un tot un honor, sobretot, si miram els blocs que tenen. Moltes gràcies de nou! Aquest premi té certes normes:

1.Exhibir la imatge del premi “Olha que blog Maneiro”.
2.Posar el nom de qui te’l va donar: ens l’ha fet arribar: “TIC, LLAPIS I PAPER"
3.Indicar els blogs als quals premiaràs.

Passo els premis a:
http://blocs.xtec.cat/mbardera - Mirades
http://ideesmagistrals.blogspot.com/ - Idees magistrals
http://raconsdecolors.blogspot.com/ - R@cons
http://blocs.xtec.cat/emocionat- Educació Emocional, una filosofia de vida
http://rosasoler.blogspot.com/- Fora d'hores
http://blocs.xtec.cat/ceippuigdarques - Recursos per als mestres. CEIP Puig d'Arques
http://baulesdecolor.blogspot.com/- Baules de color
http://eines-daula.blogspot.com/- Aula d'acollida Ceip Mare de Déu del Remei
http://blog.educastur.es/luciaag/- Las TIC en Plàstica

Fins aviat!

UN COLOR NOU

"Un color nou" és una sèrie cultural que tracta sobre l'art però partint de la percepció que hi provoca a la mirada de cinc grups de nins i nines, d'entre 6 i 11 anys, de cinc llocs diferents (Equador, Burkina Faso, Marroc, Catalunya i Xina). Al programa, d'una banda, els infants manifesten la seva opinió sobre diferents obres cabdals de l'art mundial i, al mateix temps, segueix el procés de creació d'una obra elaborada conjuntament per tots ells (utilitzant les mateixes tècniques i materials). Els artistes presents a la sèrie són, entre d'altres: Frida Kahlo, Wassily Kandinsky (Rússia), Henri Matisse (França), Pablo Ruiz Picasso (Espanya), Mark Rothko (Estats Units), Giuseppe Arcimboldo (Itàlia), René Magritte (Bèlgica), ...
De moment, hi ha dos programes (Déjeuner sur l'herbe", de Yue Minjun i "Noia davant del mirall", de Pablo Ruiz Picasso). Us deixo els enllaços!

1.- "Déjeuner sur l'herbe", de Yue Minjun

2.-"Noia davant el mirall". Picasso

Al pròxim programa, que s'emetrà avui 7 d'abril a les 21:25 pel Canal 33, s'analitzarà l'obra pictòrica "La tristesa del rei", de Henri Matisse. Jo el penso veure, i tu? (també està programat que el repeteixin demà 8 d'abril a les 13:35 al mateix canal)

Fins aviat!

UNA MÀ DE CONTES... AMB ALIMENTS!

Enguany, com ja havia comentat anteriorment, el tema de la Setmana Cultural a la nostra escola és "L'alimentació". Al llarg del curs s'han fet múltiples activitats als diferents cicles on s treballava, de diferents maneres, aquest tema. Na Mª Victòria, companya tutora de segon, m'ha "passat" el títol de 3 contes de la sèrie "Una mà de contes" fets amb aliments.
Us deixo l'enllaç on us sortiran directament (clicau al títol); de totes maneres, si els aconsegueixo us els faré arribar perquè els pogueu davallar amb el mediafire (i, així, els pogueu veure amb un dvd, si és que no disposau de portàtil per poder-lo connectar)

1- Papallones
2- El Marcianet lleig.
3- Hansel i Gretel
4- La noia ocell
5- En Pere sense por.


Fins aviat!